Als schilder op LinkedIn. Wat heb je eraan?

Jullie weten vast wat het is en hoeveel moeite het kost om een netwerk op te bouwen. Van klanten, maar ook van schilder-collega's waar je mee samen kunt werken. Een netwerk gaat vaak mond tot mond, zoals onze account managers vaak horen. Maar ook steeds meer schilders, vakgroepen en schildersgroepen blijken een account te hebben op LinkedIn. Omdat we steeds vaker de vraag krijgen over LinkedIn en wat je ermee kunt, dachten we dat een artikel hierover niet zou misstaan.

Wat kun je eigenlijk met LinkedIn?

LinkedIn is de tool waarmee je je professionele netwerk kunt uitbreiden. Op je persoonlijke of bedrijfsprofiel kun je je portfolio delen, klussen promoten en connectie maken met mensen waar je mee samengewerkt hebt.

Tips & tricks

  • Vertel met hoeveel werknemers je samenwerkt
  • Voeg een project toe en wat foto's toe van de klus:

  • Maak een connectie met zoveel mogelijk mensen, door via de zoekbalk te zoeken op naam of bedrijf en op volg (of follow) of connect te drukken.Op deze manier bouw je een online netwerk op en kun je met jouw bedrijf(je) ook het netwerk van jouw netwerk bereiken. Opdrachtgevers kunnen jou zo gemakkelijker opsporen!

  • en zet eventueel je LinkedIn profiel op je visitekaartje. Of vertel na een klus dat je elkaar kunt opzoeken via LinkedIn!

Heb jij zelf goede tips voor collega schilders die zich hier voor het eerst op willen gaan begeven?