Roosdonck in prachtige kleuren met de Trimetal 4-seizoenslak.

Mooie dingen gebeuren in het mooie Nuenen. Daar is schilder Gerrit van Tillaart hard aan het werk om het schilderwerk van windkorenmolen Roosdonck en het bijhorende huis te schilderen. De molen heeft een prachtige geschiedenis; al in 1884 bouwde molenaar van Himbergen uit Woensel (Eindhoven) de molen,in opdracht van Marcellus van Eijnden uit Dommelen. Sinds dat jaar is er heel wat gewisseld in eigenaar en bestemmingen.

Beroemd schilder van Gogh nam deze molen meerdere malen mee in zijn schilderkunst en trekt daardoor vele bezoekers van alle windstreken. Niet voor niets dat Gerrit van Tillaart met zijn 48-jaar lange schilderservaring, dit werk enorm serieus neemt. Een lastige klus, maar een mooie uitdaging om de molen naar een hoger niveau te tillen. Om op deze manier ook in de toekomst nog steeds veel bezoekers te trekken. De molen wordt door Van Tillaart met Trimetals 4-seizoenslak geschilderd: Permaline Silicon 4SO.

Gerrit zegt over zijn schildersvak:

"Het mooiste aan schildervak? De eer van je werk als je klaar bent. Dat je terugkijkt en denkt- dit heb ik gedaan. Dat wilde ik al vanaf mijn 12de willen doen."

Voor meer informatie over Roosdonck kan je hier vinden: http://www.roosdonck.nl/