Rendon schildert appartementencomplex met Trimetal Permaline Supérieur

Rendon schildert appartementencomplex met Trimetal PERMALINE Supérieur

Appartementencomplex Die Fledermaus in Eindhoven is zeventien jaar geleden gebouwd. De galerij en balkons van het gebouw zijn nu toe aan onderhoud. De conservering van een gebouw hangt af van de kwaliteit verf, aantal lagen lak, weersinvloeden en het soort materiaal. Om de vijf tot zes jaar is de buitenkant van een gebouw aan een schilderbeurt toe. Onze vaklieden schilderden met een nieuw product van Trimetal: De PermalineSupérieur, een nieuwe soort duurzame hoogglans lak op basis van Hybride alkydhars.
Eddy van Dorst, vakschilder Rendon: ”Wij schilderen vaker met Trimetal. Als grondlaag gebruiken we Steloxine Decor Satin. Dit is roestwerend en verhard super goed, wij zijn erg tevreden over dit product. Voor de eerste keer schilderen wij met de nieuwe verf PermalineSupérieur.” Eddy is een èchte vakman, hij werkt al 32 jaar in de schilders branche: “De verf strijkt fijn en is mooi egaal, je ziet geen aanzetten of koppen.”
Om rode verf een goede dekking te geven is knap. Rood mengt de leverancier met een transparante basiskleur: “De Permaline Supérieur dekt heel goed. En wat het mooiste is aan deze verf”, zegt Eddy. “De glans van deze verf is ontzettend mooi!”

Na het schilderen gaven onze schilders de bewoners een goede instructie. “We vertelde de bewoner dat zij minimaal 14 dagen niks aan de balkon of galerij mogen hangen. De toplaag droogt binnen 8 uur, na 14 dagen is het volledig verhard en gebruiksvriendelijk. Ondanks dat deze verf niet snel verhard is het wel echt kwaliteit!” Eddy en zijn collega’s genoten van prachtig weer in de 10 weken dat zij het complex schilderden. Bij warm weer werkt de verf erg prettig, of de verf werkbaar is tijdens de wintermaanden? Dat ontdekken we pas in de winter, we hebben er zin in om uit te proberen!”