Onderzeeboot Tonijn onder handen genomen met Trimetal

Op weg naar de veerboot van Texel rijdt je door de Marine hoofdstad Den Helder langs de oude Rijkswerf Willemsoord waar ook het Marine Museum is gevestigd. Op het terrein staat de imposante onderzeeboot “Hr. Ms. Tonijn” welke van 1966 tot 1991 dienst heeft gedaan voor de Marine en sinds 1994 is te bezichtigen voor publiek. Recentelijk zijn voor de bewerking van de luchtkwaliteit in het ruim, luchtkanalen aan de onderzeeboot gekoppeld. 

De polyesther luchtbehandelingskanalen, welke licht van kleur waren, moesten worden voorzien van een verfsysteem zodat deze zoveel mogelijk aan het beeld van de onderzeeboot onttrokken zouden worden. Zwart / antracietgrijs, mat, toepasbaar in een maritiem milieu, goede levensduur en praktisch uitvoerbaar verfsysteem voor de applicateur. Voor Schildersbedrijf de Koning & ZN’s uit Hippolytushoef die voor het schilderen de kanalen opdracht had gekregen, is door ons in samenwerking met Verf van der Feer Den Helder, een verftechnisch advies opgesteld.

POLYESTER BUIZEN/KANALEN

 

SYSTEEM VOOR ONBEHANDELD KUNSTSTOF EN RVS BEVESTIGINGSRINGEN 3 LAAGS SYSTEEM 

 1. Het oppervlak ontdoen van aanwezige olie van de bekisting / mal van de fabricage van de kanalen met behulp van Polyfilla PRO S600. Vervolgens het geheel schuren. 

 2. Het gehele oppervlak behandelen met een laag: Steloxine Primer Non Ferro 

 3. Na droging het geheel matteren en behandelen met een laag: Globacryl Villa Mat, waarvan de kleur is afgestemd op de kleur van de afwerklaag.   

 4. Na droging het geheel afwerken met een laag: Globacryl Villa Mat

 

Een top project afgeleverd door de schilders van S.de Koning in samenwerking met Verf van der Feer en Trimetal!