Het groen van Trimetal

Op weg naar een duurzame (schilder)wereld.

Duurzaamheid vinden wij bij Trimetal erg belangrijk. En daarom hechten wij ook extra waarde aan het onze schilders bijbrengen van een groene schilderklus. Groen werk leveren doen niet alleen wij, maar dat doen natuurlijk onze schilders! Trimetal bouwt graag mee aan een wereld die ook voor latere generaties divers, gezond en leefbaar is. Dat doen we onder meer door de ecologische voetafdruk van de producten te verminderen zonder aan kwaliteit in te leveren.

Onze National Technical Manager en specialist Levert Pluim werkt al bijna 30 jaar bij Trimetal Bouwverven houdt zich al een tijd bezig met de duurzaamheidskwestie. En hier zijn wij enorm trots op!

Om onze schilders wat tips te geven om ook een steentje bij te dragen aan een groenere wereld, hebben wij Levert Pluim gevraagd wat tips op een rijtje te zetten. Ook jij kunt als schilder duurzamer en “groener” te werk gaan. Volg dan altijd dit stappenplan: 

1. Onderzoek de ondergrond voor je begint en ontdek waar de problemen en gebreken zitten;

2. Zorg er vervolgens voor dat de detaillering en constructieverbetering optimaal is gedaan;

3. Kies dan “het juiste verfsysteem voor de langste levensduur” voor de opdracht. Zo zorg jij voor de langste technische- en esthetische levensduur van een project - en ben je dus "duurzaam en groen" bezig.

En stel jezelf de volgende vragen: 

“Duurzamer” of  "groener" werken betekent meer onderhoud plegen en minder vaak gaan schilderen. De basis van schilderwerk is van ultieme belang, ook voor de groene wereld die wij samen nastreven. Als je meer wilt weten over het groen van Trimetal, kun je kijken op onze site.