Hoe schilder je een achteraf geïsoleerde baksteengevel? Randy beantwoordt je vragen!

Elke maand beantwoordt Randy vragen van schilders. Elke nieuwsbrief halen we een interessante vraag eruit. Deze maand: Hoe schilder ik mijn achteraf geïsoleerde baksteengevel (spouwmuurisolatie)? 

Vertel, Randy!

"Op het moment worden vele oudere woningen voorzien van spouwmuurisolatie, dit heeft een positieve uitwerking op de isolatiewaarde van de woning. De beschadigingen aan de buitengevel die veroorzaakt worden door het aanbrengen van de spouwmuurisolatie kan u doen besluiten om de baksteengevel te schilderen. Door het aanbrengen van de spouwmuurisolatie is het niet meer mogelijk om de buitengevel te schilderen met iedere buitenkwaliteit muurverf, hiervoor heeft u een speciale dampopen buitenmuurverf nodig. Het vullen van de spouw met een isolatiemiddel heeft ervoor gezorgd dat de vochthuishouding binnen de spouw ontregeld is.

Dit wetende is het niet mogelijk om de muur te schilderen met een ‘gesloten’ muurverf, omdat er geen vochttransport meer kan plaatsvinden. Voor het schilderen van nageïsoleerde gevels kan Globaxane Mat worden toegepast, dit is een product die voor deze toepassing zeer geschikt is en een uitstekende duurzaamheid heeft.”